Komende Bijeenkomsten

De NVBI organiseert geregeld bijeenkomst voor haar leden en belangstellenden. Elke bijeenkomst kent een informatief onderdeel. Belangstellenden krijgen op verzoek informatie over het (aspirant) lidmaatschap. De bijeenkomsten vinden virtueel plaats en indien (weer) mogelijk zowel virtueel als in Utrecht. Na de ingeplande lezingen is er gelegenheid om te netwerken, zowel virtueel als fysiek.

NVBI Studiebijeenkomst: Dark Web en de laatste trends op het snijvlak van cybercrime en traditionele criminaliteit, Mark van Staalduinen

Gepubliceerd op zaterdag 13 maart 2021 (179)

Evenement datum: 20-4-2021 19:30 - 21:00 Exporteren evenement

Aanmelding voor het evenement is niet meer mogelijk.

Het Dark Web, voornamelijk mogelijk gemaakt door het Tor-project, staat bekend als het anonieme deel van internet voor drugshandel en andere illegale activiteiten. Tijdens deze sessie proberen we een beter begrip te krijgen van de omvang en aard van het Dark Web.

Het Dark Web, voornamelijk mogelijk gemaakt door het Tor-project, staat bekend als het anonieme deel van internet voor drugshandel en andere illegale activiteiten. Tijdens deze sessie proberen we een beter begrip te krijgen van de omvang en aard van het Dark Web:
- Hoe werkt het?
- Kunnen we de resultaten van cyberincidenten en datalekken echt zien?
- Hoe zijn financiële stromen georganiseerd?
- Wat is de rol van Nederland?
- Wat zijn de belangrijkste uitdagingen in de aanpak crimineel gebruik van het Dark Web?

De sessie zal interactief zijn door middel van discussiepunten op verschillende onderwerpen.

Over de spreker
De ambitie van Dr. Mark van Staalduinen ligt in het voorkomen en verstoren van criminele activiteiten die misbruik maken van internet innovaties en nieuwe technologieën, met name artificial intelligence, blockchain en IoT. Hij werkt aan doorbraken in cybersecurity door middel van strategische en technologische oplossingen. Ten eerste, strategische studies en roadmap- of platformontwikkeling om specifieke uitdagingen te verwoorden en praktische oplossingen te identificeren. Technische oplossingen zijn gericht op translationeel onderzoek en ontwikkeling naar specifieke oplossingen, van operationele analyse en datagestuurde proefopstellingen tot praktische, duurzame en wereldwijd in te zetten oplossingen. Om deze doelen te bereiken, richt hij zich op de ontwikkeling van menselijk kapitaal en academische samenwerkingen voor capaciteitsopbouw als de belangrijkste enabler.

Hij behaalde zijn MSc (2003) en PhD (2010) graden van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) in Elektrotechniek bij de afdeling Informatie- en Communicatietheorie. Dr. van Staalduinen werkte tussen 2007 en 2019 bij de Nederlandse Organisatie voor toegepast wetenschappelijk onderzoek (TNO) als adviseur en innovatiemanager gericht op aanpak cybercrime en nationale veiligheid. Van januari 2016 tot december 2019 heeft Dr. van Staalduinen een functie voor TNO in Singapore om de internationale samenwerking en partnerschappen in Zuidoost-Azië te versterken, inclusief detachering als cybercrime-expert bij INTERPOL Global Complex for Innovation. Sinds januari 2020 is hij Managing Director van CFLW Cyber ​​Strategies en opereert vanuit Nederland, en heeft hij een parttime functie bij Nanyang Technological University of Singapore (NTU).
 

Managing Director CFLW Cyber Strategies
Mark.vanStaalduinen@cflw.com
https://www.linkedin.com/in/markvanstaalduinen/
+31653763256

Teams
De bijeenkomst is virtueel.
Na inschrijving ontvangt u daags voor het evenement een link naar een MS Teams meeting.

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Bericht:
x

Aankomende evenementen