Komende Bijeenkomsten

De NVBI organiseert geregeld bijeenkomst voor haar leden. Elke bijeenkomst kent een informatief onderdeel. Verder krijgen belangstellenden informatie over het (aspirant) lidmaatschap. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. Ze beginnen doorgaans in de namiddag. Na de ingeplande lezingen is er gelegenheid om te netwerken.

Studiebijeenkomst Data Science, Sieuwert van Otterloo 19 feb 2019

Studiebijeenkomst Data Science, Sieuwert van Otterloo

Datascience is een relatief nieuw vakgebied en in veel organisaties in opkomst: In veel bedrijven is de rol datascience toegevoegd als spil tussen het klassieke marktonderzoek en de software-ontwikkeling. In deze lezing worden nieuwe ontwikkelingen in data science besproken en een praktijkcase getoond. Ook bespreken we de nieuwe kansen die datascience biedt (zoals persoonlijke adviezen, voorspellingen en betere visualisatie). Vervolgens zullen we ook de nieuwe uitdagingen bespreken: Het zorgvuldig verzamelen van data, het omgaan met grote hoeveelheden data, het zorgen voor voldoende datakwaliteit en het zorgvuldig gebruik van voorspellingen. Ook privacy-aspecten worden hierin meegenomen. 

Tijdens de presentatie laat Geert Jonker, data scientist bij Deepdesk, een praktijkvoorbeeld zien waarin chatberichten worden geanalyseerd met Natural Language Processing om recommenders mee te trainen die de helpdeskmedewerkers ondersteunen tijdens het chatten.

Zie ook: https://www.vodafoneziggo.nl/1179/medewerker-en-robot-zijn-als-een-siamese-tweeling

 

Datum, tijd en lokatie
19 februari 2019, 19:00 - 21:30 uur
Hotel Mitland, Utrecht
Ariënslaan 1
3573 PT  Utrecht

Informatiebijeenkomst lidmaatschap NVBI 26 mrt 2019

Informatiebijeenkomst lidmaatschap NVBI

Op deze bijeenkomst informeren wij u over lidmaatschap van de NVBI. Bestuursleden informeren u over het lidmaatschap van de NVBI. Bestaande leden informeren u over hun motivatie lid te zijn van de NVBI.

Na afloop serveren wij een broodmaaltijd. Aansluitend kunt u deelnemen aan de studiebijeenkomst.

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend 26 mrt 2019

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend 23 apr 2019

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend 28 mei 2019

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend

12

Aankomende evenementen