• Inloggen

Komende Bijeenkomsten

De NVBI organiseert studiebijeenkomst voor haar leden en belangstellenden. Elke bijeenkomst kent een informatief onderdeel. Belangstellenden krijgen op verzoek informatie over het lidmaatschap.

Overzicht bijeenkomsten

NVBI-Studiebijeenkomst: Budgettering van software met Easy Functional Sizing (EFS), Marcel Geraads

Gepubliceerd op donderdag 2 november 2023 (1494)

Evenement datum: 28-5-2024 19:00 - 21:30 Exporteren evenement

Aanmelden

In deze studiebijeenkomst presenteert Marcel Geraads, programmamanager bij KWD, de schattingsmethode Easy Functional Sizing (EFS). Deze methode is ontwikkeld als een oplossing voor betrouwbare budgettering, evenals het schatten van vereiste capaciteit bij softwareontwikkeling. Ontworpen voor scenario’s zonder aanwezige experts of in het geval het om onbekende software gaat. De beschreven methode biedt een gestructureerde benadering voor het bepalen van functionele omvang, met directe en indirecte uren als vertaalslag.

De methode richt zich op gebruikersfuncties met de nadruk op systeemgrenzen en gebruikersinteracties. In de presentatie wordt een praktijkvoorbeeld gegeven, gebaseerd op de ontwikkeling gezondheidszorgsoftware.

Easy Functional Sizing (EFS), gebaseerd op de ISO-standaard (ISO-29881), waarborgt nauwkeurige functionele omvangs- en kostenramingen. De methode benadrukt normen per functiepunt, teamniveau-aanpassingen, en omvat indirecte uren voor afstemming, coördinatie en documentatie. Het praktijkvoorbeeld laat zien dat de methode een krachtig en eenvoudig instrument is voor zeker succes in softwareprojecten. De methode is bedoeld voor technische/ juridische adviseurs, managers, inkopers, Agile product owners en projectmanagers.

Over de auteur, Marcel Geraads
Een ervaren project-en programmamanager. Ruim 30 jaar ervaring in diverse rollen bij zowel profit als non-profit organisaties. Hij heeft veel ervaring met het werken op het snijvlak van bestuur, organisatie en techniek en weet teams succesvol te leiden naar een resultaat. Hij is werkzaam bij KWD resultaatmanagement te Nieuwegein. KWD i levert diensten op het gebied van project-, programma- en agile management. KWD heeft al 25 jaar een trackrecord aan aansprekende resultaten. Het bedrijf wordt gevormd door 60 collega’s. Voor meer informatie kijk gerust op de website www.kwdrm.nl

Datum en tijd:
28 mei 2024, 19:00 - 21:30 uur

Lokatie:
Hotel Mitland
Ariënslaan 1
3573 PT Utrecht

Aanmeldingsformulier

Gebruik correcte CAPTCHA
x
Inloggen