Studiebijeenkomst Privacy en AVG in de praktijk

Gepubliceerd op vrijdag 28 september 2018

Dinsdag 25 september 2018 verzorgden NVBI leden Nico Keijser en Siewert van Otterloo een leerzame studiebijeenkomst met de titel "Privacy en AVG in de praktijk"

In een goed gevulde zaal ging Nico in op de basis van de AVG in Nederland, de wettelijke achtergrond, de hoedanigheid van partijen (verwerkingsverantwoordelijke, verwerker, betrokkene, sub-verwerker, ontvanger). Daarnaast kwamen voorbeelden van essentiële documenten en de praktische invulling van de uitvoering aan bod, zoals een verwerkingsregister, het incidentenregister en meer. Nico eindigde met tips hoe je in de praktijk aan de slag kan gaan en sloot zijn deel af met een bloemlezing van clausules uit verkeerd opgestelde verwerkersovereenkomsten.

Siewert pakte het stokje na de pauze op en bij hem kwamen vooral praktijgevallen aan de orde: de handleiding AVG, het verschil met portretrecht, de verschillende interpretaties van payment providers: zijn ze nu verwerkingsverantwoordelijke of verwerker?, gegevens in allerlei medische apps, gebruik van reviews, foto's van mensen op festivals en meer.

Kortom: een leerzame bijeekomst met wat theorie en vooral de praktijk van de AVG.

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Bericht:
x