Nieuws

Openbare studiebijeenkomsten 2017

zaterdag 2 januari 2016

De vereniging heeft voor 2017 een serie studiebijeenkomsten gepland.  Deze studiebijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen die daar belangstelling voor heeft.

Drie nieuwe leden beëdigd

zondag 28 juli 2013

IT-notaris Wouter Steins Bisschop beëdigde op dinsdag 30 oktober 2012 drie nieuwe NVBI leden. Zij doorstonden de vakbekwaamheidstoets, beloofden zich te onderwerpen aan regels en tuchtrecht van de vereniging en kregen hun zegen van de staatssecretaris door middel van een VOG. Voortaan mogen zij zich ‘beëdigd informaticadeskundige’ noemen. Bij de beëdiging in het Utrechtse Mitland-hotel waren het voltallige bestuur, leden en andere belangstellenden aanwezig. Notaris Wouter Steins Bisschop

Nieuwe examencommissie

zondag 28 juli 2013

Op 22 januari 2013 stelde de NVBI de nieuwe examencommissie aan haar leden voor op kasteel De Vanenburg in Putten. Daar werd ook afscheid genomen van de leden van de 'oude' commissie. Deze ontwikkelde 26 jaar geleden de toets die nog steeds een cruciaal onderdeel vormt in het strikte toelatingsbeleid van de NVBI.

De nieuwe examencommissie bestaat uit mr. dr. Jaap Dijkstra (Recht), prof dr. ir. Erik Beulen (ICT) en prof. dr. Albert Boonstra (Bedrijfskunde). Zij volgden mr. Anja Oskamp (Recht), prof. Jan Roos (ICT) en prof. dr. Jacques Boersma (Bedrijfskunde) op.

NVBI-leden beëdigd

zondag 28 juli 2013

‘Men vertrouwt u vanwege uw deskundigheid, het tuchtrecht, de regelgeving en permanente educatie.’ Zo legde IT-notaris Wouter Steins Bisschop de link tussen zijn beroepsgroep en de informaticaspecialisten van de NVBI. Dit deed hij tijdens een recente beëdiging van nieuwe leden.

Cursus programmeertalen en technieken

zaterdag 20 oktober 2012

Onder auspiciën van de NVBI wordt de cursus programmeertalen en technieken gedoceerd.

Doelgroep en doelen

De cursus is bedoeld voor mensen die professioneel met IT bezig zijn (IT management, projectmanagement, IT juristen, architecten) en op de hoogte willen blijven van nieuwe ontwikkelingen in software development, programmeertalen en software-architectuur. Leerdoelen bij de cursus zijn:
• Op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in software development
• Begrijpen van de architectuur en ontwikkelproces van nieuwe IT-systemen.

NVBI beëdiging 13 november 2014

zaterdag 20 oktober 2012

Mark Dielen en Dolf Veenker beëdigd als nieuwe leden NVBI

De Nederlandse Vereniging van Beëdigde Informaticadeskundigen (NVBI) heeft op 13 november 2014 twee nieuwe leden beëdigd. De NVBI, de beroepsvereniging van specialisten op het raakvlak van ICT, bedrijfskunde en recht, waarborgt de kwaliteit en onafhankelijkheid van haar leden door haar gedragscode en tuchtrecht. Zo zijn verstrengelingen van belangen met bijvoorbeeld leveranciers uitgesloten.

12