Komende Bijeenkomsten

De NVBI organiseert geregeld bijeenkomst voor haar leden. Elke bijeenkomst kent een informatief onderdeel. Verder krijgen belangstellenden informatie over het (aspirant) lidmaatschap. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. Ze beginnen doorgaans in de namiddag. Na de ingeplande lezingen is er gelegenheid om te netwerken.

Studiebijeenkomst, No code en low code platforms vanuit technisch en bedrijfskundig perspectief 24 sep 2019

Studiebijeenkomst, No code en low code platforms vanuit technisch en bedrijfskundig perspectief

Veel organisaties zijn overgestapt of overwegen over te stappen van traditionele software-ontwikkeling naar ontwikkeling op een no- of low code platform. Bekende platformen zijn bijvoorbeeld  Outsystems, Mendix en Betty Blocks. Met deze platformen kunnen organisaties hun businessprocessen visueel modelleren, waarbij er minder tot geen programmeerkennis nodig is. Zowel technisch als bedrijfskundig is dit een interessante ontwikkeling: Technisch zijn de platformen innovatief omdat veel infrastructuurzaken en aspecten als schaalbaarheid direct zijn geregeld. Bedrijfskundig ontstaat er een afhankelijkheid van een nieuw platform van één leverancier, en de noodzaak om nieuwe rollen te creëren. In deze studiebijeenkomst wordt deze ontwikkeling verder uitgelegd. Sieuwert van Otterloo (deskundige en bestuurslid NVBI) zal een korte inleiding geven waarin uitgelegd wordt waarom no- en low code platformen een interessante ontwikkeling zijn ook vanuit bedrijfskundig en juridisch perspectief. Ralph Duin en Jeroen Versteijne van Betty Blocks zullen uitleggen wat ‘no- en low code’ is, hoe no- en low ontwikkelen verschilt van klassieke applicatieontwikkeling, en welke veranderingen dit geeft voor organisaties.

Datum, Tijd en lokatie
24 september 2019, 19;)0 - 21:30 uur
Hotel Mitland Utrecht

 

Studiebijeenkomst, Risico’s en kwaliteitsborging voor software, Frank Niessink 29 okt 2019

Risico’s en kwaliteitsborging voor software, Frank Niessienk
 
Het ontwikkelen en onderhouden van software is een lastig proces, dat zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven regelmatig misgaat. Een aantal partijen heeft daarom het initiatief genomen voor een nieuwe ’standaard’: Een Nederlandse Praktijk-Richtlijn voor kwaliteitsborging voor maatwerksoftware-ontwikkeling en -onderhoud (NPR 5326). 

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend 26 nov 2019

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend 17 dec 2019

Studiebijeenkomst, onderwerp nog niet bekend

Aankomende evenementen