Komende Bijeenkomsten

De NVBI organiseert geregeld bijeenkomst voor haar leden. Elke bijeenkomst kent een informatief onderdeel. Verder krijgen belangstellenden informatie over het (aspirant) lidmaatschap. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. Ze beginnen doorgaans in de namiddag. Na de ingeplande lezingen is er gelegenheid om te netwerken.

Studiebijeenkomst, Smart Industry, Tim de Wolf

Gepubliceerd op dinsdag 8 januari 2019 (500)

Evenement datum: 28-5-2019 19:00 - 21:30 Exporteren evenement

Aanmelding voor het evenement is niet meer mogelijk.

Studiebijeenkomst, Smart Industry, Tim de Wolf

Smart Industry, de 4e industriële revolutie of Industry 4.0. Iedereen is tegenwoordig "Industry 4.0 Ready". In mijn presentatie definieer ik stap voor stap het begrip Smart Industry. Hoe verhoudt deze revolutie zich bijvoorbeeld tot de 1e, 2e en 3e industriële revolutie in termen van inhoud, tijd en complexiteit? En waarom zitten we juist vandaag de dag in deze revolutie? En niet 10 jaar geleden of pas over 10 jaar? Hoe vertaalt zich dat naar de dagelijkse praktijk in termen van business cases? Uiteindelijk is de kern data, maar de volwassenheid van organisaties op het gebied van data verschilt enorm. Hoe bepalen organisaties hun volwassenheid en wat betekent dat voor potentiële Smart Industry projecten?

Over de Spreker
Tim de Wolf, aangenaam! Verantwoordelijk binnen Koning & Hartman voor de Smart Industry activiteiten. Opgeleid in Groningen op het gebied van Technology & Operations Management. Een studie die zich richt op het wiskundig optimaliseren van industriële processen, zoals advanced planning & scheduling. Na mijn studie "in een zwart gat gevallen" wat de Nederlandse Industrie heet. De universitaire technieken (op bijvoorbeeld het gebied van data-analyse) bleken in veel gevallen in de industrie zinloos te zijn, omdat de volwassenheid van organisaties op het gebied van data enorm verschilt – en daarbij vooral vaak erg laag is. Om die reden ben ik binnen Koning & Hartman enkele jaren gelden gestart met het Smart Industry team, wat kortgezegd industriële organisaties aan de hand neemt om stap voor stap meer data-gedreven te worden. Let wel, dit doen we met een breed scala van partners, want het is enorm multidisciplinair.

Datum, tijd en lokatie
28 mei 2019, 19:00 - 21:30 uur
Hotel Mitland, Ariënslaan 1, 3573 PT  Utrecht

 

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Bericht:
x

Aankomende evenementen