Komende Bijeenkomsten

De NVBI organiseert geregeld bijeenkomst voor haar leden. Elke bijeenkomst kent een informatief onderdeel. Verder krijgen belangstellenden informatie over het (aspirant) lidmaatschap. De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. Ze beginnen doorgaans in de namiddag. Na de ingeplande lezingen is er gelegenheid om te netwerken.

Studiebijeenkomst, Risico’s en kwaliteitsborging voor software, Frank Niessink

Gepubliceerd op dinsdag 8 januari 2019 (848)

Evenement datum: 29-10-2019 19:00 - 21:30 Exporteren evenement

Aanmelding voor het evenement is niet meer mogelijk.

Risico’s en kwaliteitsborging voor software, Frank Niessienk
 
Het ontwikkelen en onderhouden van software is een lastig proces, dat zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven regelmatig misgaat. Een aantal partijen heeft daarom het initiatief genomen voor een nieuwe ’standaard’: Een Nederlandse Praktijk-Richtlijn voor kwaliteitsborging voor maatwerksoftware-ontwikkeling en -onderhoud (NPR 5326). 

Risico’s en kwaliteitsborging voor software, Frank Niessienk
 
Het ontwikkelen en onderhouden van software is een lastig proces, dat zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven regelmatig misgaat. Een aantal partijen heeft daarom het initiatief genomen voor een nieuwe ’standaard’: Een Nederlandse Praktijk-Richtlijn voor kwaliteitsborging voor maatwerksoftware-ontwikkeling en -onderhoud (NPR 5326). De projectleider voor deze praktijkrichtlijn is Frank Niessink, kwaliteitsmanager bij ICTU, een onafhankelijk project- en -adviesbureau voor IT binnen de overheid. Hij leidt de werkgroep die in 2018 begonnen is met de ontwikkeling van deze NPR, die dit jaar door de NEN gepubliceerd zal worden. 
 
In deze lezing zal Frank Niessink  in gaan op wat de risico’s zijn van software-ontwikkeling en welke maatregelen er in deze richtlijn worden aanbevolen. Denk hierbij aan stakeholder-management, in kaart brengen technische schuld, beter prioriteren van eisen en iteratieve ontwikkelaanpak.  Ook zal hij toelichten hoe het proces verlopen is voor het opstellen van deze praktijkrichtlijn en hoe ervoor gezorgd is dat de norm zowel toepasbaar is voor bedrijfsleven en overheid. 

 

Datum, tijd en lokatie

29 oktober 2019, 19:00 -21:30 uur

Hotel Mitland, Utrecht

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Bericht:
x

Aankomende evenementen