Komende Bijeenkomsten

De NVBI organiseert geregeld bijeenkomst voor haar leden en belangstellenden. Elke bijeenkomst kent een informatief onderdeel. Belangstellenden krijgen op verzoek informatie over het (aspirant) lidmaatschap. De bijeenkomsten vinden virtueel plaats en indien (weer) mogelijk zowel virtueel als in Utrecht. Na de ingeplande lezingen is er gelegenheid om te netwerken, zowel virtueel als fysiek.

NVBI Studiebijeenkomst: Explainable AI in de financiële sector, Martin van den Berg en Ouren Kuiper

Gepubliceerd op donderdag 8 april 2021 (69)

Evenement datum: 15-6-2021 19:30 - 21:30 Exporteren evenement

Aanmelden

Toepassingen gebaseerd op artificiële intelligentie (AI) worden steeds vaker ingezet voor het maken van keuzes en besluiten. Deze toepassingen worden echter ook steeds complexer.

Toepassingen gebaseerd op artificiële intelligentie (AI) worden steeds vaker ingezet voor het maken van keuzes en besluiten. Deze toepassingen worden echter ook steeds complexer. Het is in sommige gevallen niet of moeilijk na te gaan hoe een algoritme tot een besluit is gekomen. Dit geldt ook in de financiële sector, terwijl juist in deze sector vertrouwen een grote rol speelt. Daarom is het belangrijk dat bijvoorbeeld klanten en toezichthouders in de financiële sector een passende uitleg krijgen hoe een op AI gebaseerd besluit tot stand gekomen is. In deze lezing geven AI-onderzoekers Martin en Ouren voorbeelden van use cases in de financiële sector waar uitleg van belang is. Uiteraard gaan ze ook dieper in op het wat en waarom van uitlegbare AI en welke methoden er zijn om een uitleg te genereren. Aan het eind zullen we een aantal stellingen voor discussie presenteren. 

Relevante links: 
https://www.hu.nl/onderzoek/projecten/uitlegbare-ai-in-de-financiele-sector
https://www.hu.nl/onderzoek/onderzoekers/martin-van-den-berg 
https://www.hu.nl/onderzoek/onderzoekers/ouren-kuiper

Teams
De bijeenkomst is virtueel.
Na inschrijving ontvangt u daags voor het evenement een link naar een MS Teams meeting.

DeelnemersPlaatsen
Ernst Peter Tamminga1
U. Linde1
Nico Keijser1
Frank Erkens1
Ted Mos1
Jan Hessels1
Fred Plooijer1
Gijs Willemse1
Rob Rutten1
Victor van der Kloet1
Reinold van Bruggen1

Aanmeldingsformulier

Voornaam:
Achternaam
E-mail:
Aantal plaatsen:
Aanvullende informatie:
x

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Bericht:
x

Aankomende evenementen