• Inloggen

Komende Bijeenkomsten

De NVBI organiseert studiebijeenkomst voor haar leden en belangstellenden. Elke bijeenkomst kent een informatief onderdeel. Belangstellenden krijgen op verzoek informatie over het lidmaatschap.

Overzicht bijeenkomsten

NVBI Studiebijeenkomst: Problemen bij IT-implementaties: een juridisch perspectief, Reinout Rinzema

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023 (1209)

Evenement datum: 24-10-2023 19:00 - 21:30 Exporteren evenement

Aanmelden

Elk jaar komt het voor dat een opdrachtgever en leverancier in een geschil terechtkomen, doordat een IT-project niet verlopen is zoals partijen hadden gehoopt.
 

Het is voor de rechter een uitdaging om de oorzaken van de problemen te bepalen, omdat er veel factoren een rol kunnen spelen: aanbesteding- en contractvorm, de manier waarop de opdrachtgever de eisen heeft vastgelegd, domeinspecifieke kennis, de projectaansturing door de leverancier en de gekozen vorm van samenwerking zoals agile. In deze lezing zal Mr. Rinzema aan de hand van een aantal recente uitspraken over IT-implementaties toelichten welke aspecten een rol hebben gespeeld in recente zaken. 

Over de spreker 
Mr Reinout Rinzema is IT-arbiter, IT-mediator en advocaat. Hij is onder andere als Arbiter aangesloten bij de SGOA, Raadsheerplaatsvervanger bij Gerechtshof Den Bosch en voorzitter van diverse klachtencommissies. Hij wordt regelmatig gevraagd om annotaties te maken bij recente IT-zaken. Door al deze rollen heeft hij veel inzicht in wat er speelt bij IT-geschillen.

 

24 oktober 2023, 19:00 - 21:30 uur
Hotel Mitland, Arienslaan, Utrecht

 

Aanmeldingsformulier

 
Gebruik correcte CAPTCHA
x
Inloggen